Puur & Simpel in Zwart & Wit

| 18 Foto’s

This post is also available in: Engels

We wilden het puur en simpel houden. En ik was echt op zoek naar beweging in combinatie met personality. Waarom zouden we dit in een perfectionistische studiosetting doen als het voornamelijk om haar gaat? Door de omgeving juist mee te laten tellen kan ik een heel andere soort sfeer creëren, en door gebruik te maken van een zeer kleine scherptediepte kan ik de omgeving aanwezig laten zijn zonder dat de omgeving afleidt van het onderwerp.

In voorgaande series heb ik al diverse keren uitgelegd dat het werken met zwart/wit (grijstinten, om precies te zijn) mij in staat stelt om haar expressie en persoonlijkheid te benadrukken. Dit, omdat kleuren erg kunnen afleiden en de aandacht weg kunnen nemen van het onderwerp. Dus.. besloten we de hele serie in zwart/wit te doen.

Om de foto’s puur en simpel te houden hebben we geen gebruik gemaakt van een externe makeup artist en vele lagen make-up. Geen heftige contouring, geen heftig gezichtsmasker, alleen enkele subtiele accenten. Al het andere heb ik gedaan in de nabewerking: lokaal dodge & burn, micro dodge & burn en een enkele keer cloning. Géén frequency separation en géén smoothing: het licht de rest laten doen, gewoon zoals ze is. En ik vind het mooi. 😃

Als je het leuk vindt kun je hier klikken voor meer informatie over onze fotoshoots en om je aan te melden.