Glamour Fotolicht met de Elinchrom ELB 400

| 13 Foto’s

This post is also available in: Engels

Werken met glamorous hoge contrasten en face shaping door middel van belichting.. we vinden het geweldig omdat het de foto’s veel meer kan laten opvallen. Het was een prachtige warme en zonnige dag dus Tamara en ik besloten om naar buiten te gaan, op zoek naar heldere glamour-kleuren zoals bloemen en bebossing. Ayse Aslan zorgde weer voor de make-up en het haar, en om de foto’s een meer gelijkmatig, surrealistischer karakter te geven nam ik het Elinchrom ELB 400 fotolichtsysteem met ons mee. Zoals je misschien wel weet, de grote Elinchrom Deep Octa is nog steeds één van mijn favoriete light modifiers. De Deep Octa accentueert de expressie, het gezicht, terwijl het de huid mooi egaal maakt en rondom de contouren de highlights en de shadows een glamorous edge weet te geven.

Buiten gebruikte ik de Elinchrom HS heads. Deze lampkoppen maken het mogelijk om sluitertijden sneller dan 1/200s te gebruiken, vanwege het felle zonlicht. Op die manier kan ik het objectief openen tot f/1.2 als ik dat zou willen, om ervoor te zorgen dat de achtergrond crèmerig, vervaagd, niet-afleidend in de foto terug komt. Als een schilderij, met Tamara vloeiend overlopend in de achtergrond. Precies waar we naar op zoek waren.
Ook heb ik LCC-profielen aangemaakt, vanwege het feit dat de HS-heads een klein beetje een helderheidsverloop geven. In Capture One kan ik dat verloop keurig met LCC-profielen corrigeren, zodat de uiteindelijke platen vrij van helderheidsverloop kunnen zijn. Deze manier van werken wil ik in een toekomstig artikel verder uitleggen dus houd de site in de gaten.

Ook heb ik de ELB 400 in de studio gebruikt. Een simpele Action head als key light door een grote Elinchrom Litemotiv strip light vanaf de zijkant, bijvoorbeeld. En een andere head vanaf de andere kant. Dit gaf Tamara een mooi rim light effect met nog hogere contrasten.

En last but not least, een frontaal beauty shot, om de retouching workflow via een live Facebook video te kunnen laten zien: zie dit artikel.