Op locatie met maar één licht en de zon

| 30 Foto’s

This post is also available in: Engels

Geen moodboards op de set. Eeh… geen set. Geen stylist op locatie. Geen makeup artist. Niemand om het haar te doen. Geen hulp om de lampen en statieven te dragen. Geen Kuler color palettes. Geen tethering naar de MacBook op locatie. Dit beschrijft een klein beetje de dag.

Normaal bereid ik een shoot een paar weken van tevoren tot in de puntjes voor. Alle communicatie, planning en het perfectioneren van de moodboards kan veel tijd in beslag nemen en is erg belangrijk wanneer ik commercieel werk doe, maar deze keer wilden Kristel en ik gewoon naar buiten gaan, op zoek naar een mooie plek om wat warme zonnig-rode platen te maken.
Maar het was een rare dag. In de verte hoorden we de donder ons naderen. En de auto was komen vast te zitten waardoor we een half uur gelopen hebben naar de dichtstbijzijnde boer, gelukkig hielp hij ons met een big smile. En het was drukkend warm en vol met muggen dus we moesten echt tot rust komen en relaxed blijven.

Terugkijkende op de dag zat er nog best wat bruikbaar fotomateriaal tussen. Simpel, basic en met maar één licht op locatie (en de zon). Ik gebruikte mijn vertrouwde Elinchrom ELB400 draagbaar studiolicht als key light, omdat het me al het vermogen en flexibiliteit geeft wat ik nodig heb. Ik heb de HS-head gebruikt zodat ik gebruik kon maken van kortere sluitertijden. Daardoor kon ik gebruik maken van een groot open diafragma. Als light modifier heb ik de Maxi Spot en de Deep Octa ø100cm gebruikt, beiden met de silver deflectors en de Deep Octa ook met de inner diffusor.

Ik heb een LCC lenscorrectieprofiel in Capture One Pro gemaakt, welke automatisch het frame corrigeert voor vignettering en subtiele kleurverlopen, alhoewel het Canon EF 85mm f/1.2L II USM-objectief een magisch stuk glas is met vrijwel geen kleurverloop en gemakkelijk te corrigeren vignettering op de grootste diafragmaopeningen.